Waar zijn terrazzotegels van gemaakt?

Wat zijn terrazzotegels

Waar zijn terrazzotegels van gemaakt?

Wat zijn terrazzotegels? Terrazzo is een composietmateriaal dat voornamelijk bestaat uit aggregaat en opalen, samen met kleine hoeveelheden cement en andere materialen. De tegels worden het meest gebruikt als vloermateriaal in keukens en badkamers waar nattigheid en vochtigheid een punt van zorg zijn. Dit is het perfecte materiaal voor gebieden met veel verkeer, omdat de voeg gemakkelijk kan worden schoongemaakt door deze af te vegen met een vochtige doek of spons.

Terrazzotegels zijn meestal gemaakt van een epoxyhars of een hardhouten kern gecombineerd met kleine stukjes andere materialen zoals graniet, marmer of klei. Deze flexibiliteit maakt deze platen zo aantrekkelijk omdat fabrikanten in staat zijn om voegmortel te mixen en matchen en verschillende andere materialen kunnen gebruiken. U kunt zelfs een ontwerp krijgen dat zowel marmeren als terrazzovloeren combineert Dé webshop voor bijzondere Retro Tegels Anno Nu. U kunt zelfs marmer aan de buitenkant van uw huis hebben, maar aan de binnenkant terrazzo gebruiken. De fabrikant kan met dit composietmateriaal eventuele groeven opvullen en je van binnen toch de look van marmer geven.

Een ander kenmerk dat terrazzo zo aantrekkelijk maakt, is het feit dat het een zeer dicht materiaal is. Als het nat is, komen de marmerachtige kleuren veel levendiger uit dan wanneer de vloer stevig was. Bovendien, omdat de platen zo dicht op elkaar zijn gepakt, tasten ze de kleur van de vloer niet aan als er op wordt gelopen, hoewel er dagelijks een paar keer gemorst zal worden. Een van de grootste voordelen van deze vloeren is hun antislipkarakteristiek, hoewel er na verloop van tijd nog steeds olie, vet of stof op kan komen te zitten.

Klik op deze link: https://www.retrotegels.nl/

Kenzi Shaw